استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع -  karanesh.com جامع ترین سایت کسب و کار ایران - بلامانع است.

صفحه‌های کامپوزیتی FRP و کاربردها

صفحه‌های کامپوزیتی FRP  (FRP Sheet) چیست؟

 از جمله روشهای سریع تولید کامپوزیت‌های تقویت شده با الیاف خرد شده می‌باشد که به کمک آن می‌توان انواع صفحه‌های کامپوزیتی با مقطع ثابت را با سرعت بالا تولید نمود. محصولات تولیدی به این روش دارای استحکام بالا، وزن کم و عمر طولانی به ویژه در محیط‌های شیمیایی و تابش مستقیم آفتاب می‌باشند.

 فرآیند تولید صفحه‌های کامپوزیتی FRP 

در این فرآیند، الیاف خرد شده بر روی فیلم حاوی رزین پاشیده شده و پس از چند مرحله لایه‌گذاری و عبور از قالب، محصول شکل نهایی را به خود می‌گیرد. در مرحله بعد محصول در کوره‌های حرارتی پخت شده و به صورت صفحه‌های پیوسته از دستگاه خارج می‌شود. در این مرحله محصول پیوسته سرد شده و به اندازه معین برش می‌شود. به این ترتیب محصول نهایی بدون نیاز به انجام عملیات دیگری آماده عرضه به بازار می‌باشد. به علت فرآیند پیوسته‌ای که در تولید این نوع صفحات بکار گرفته می‌شود، قطعات تولیدی محدودیت طولی ندارند.

 انواع صفحه‌های کامپوزیتی FRP 

صفحه‌های کامپوزیتی در سه نوع ساده شفاف، رنگی و طرح‌دار تولید می‌شود. صفحه‌های کامپوزیتی شفاف بیشتر در گلخانه‌ها، سالن‌های سرپوشیده ورزشی، مراکز صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 مزایای صفحه‌های کامپوزیتی FRP 

  • مقاومت بالا در مقابل ضربه و تحمل بار زیاد

صفحه‌های کامپوزیتی FRP به دلیل وجود الیاف شیشه در ساختار آن دارای انعطاف‌‌پذیری و مقاومت بالایی در مقابل ضربه و بارهای دینامیکی می‌باشد.

  • سبکی و وزن پایین نسبت به سایر نمونه‌های موجود

صفحه‌های کامپوزیتی دارای ضخامت پایینی می‌باشند و با توجه به مواد بکار رفته در آن معادل  تا  صفحه‌های فولادی وزن دارند اما در عین حال دارای مقاومتی معادل فولاد و یا حتی بالاتر از آن می‌باشند.

  • مقاومت در مقابل اشعه خورشید و عوامل شیمیایی

یکی از مهمترین مشکلات صفحات فلزی بحث خوردگی و عدم مقاومت آنها در مقابل عوامل شیمیایی و محیطی می‌باشد. صفحات فلزی به سرعت در مقابل اسیدها، بازها و رطوبت دچار خوردگی شده و موجب اکسید شدن، زنگ زدن و درنهایت از بین رفتن آنها می‌شود. صفحه‌های کامپوزیتی FRP در مقابل عوامل شیمیایی و عوامل محیطی مانند اشعه فرابنفش خورشید بسیار مقاوم بوده و دارای عمر بالایی می‌باشند.

  • عدم نیاز به رنگ آمیزی

یکی از مزیت‌های مهم صفحه‌های کامپوزیتی نسبت به صفحه‌های فلزی عدم نیاز به رنگ‌آمیزی پس از تولید و حفظ رنگ به مدت طولانی می‌باشد.

  • عایق حرارتی و الکتریک

صفحه‌های کامپوزیتی در مقابل حرارت و برودت و همچنین جریان برق کاملا عایق بوده و امروزه کاربرد  بسیار گسترده‌ای در زمینه تامین دمای یکنواخت در سالن‌ها با سیستم‌های تهویه مطبوع یافته‌اند.

  • قابلیت چاپ تصاویر و آرم شرکت‌ها و موسسات با حفظ رنگ بصورت پایدار

به دلیل وجود فیلم‌های چاپی در ساختار صفحه‌های کامپوزیتیFRP هر نوع تصویر، آرم یا حتی طراحی‌های صنعتی قابلیت چاپ بر روی این صفحات را با کیفیت بسیار بالا و با حفظ رنگ بطور پایدار دارد. به دلیل وجود مواد ضد اشعه فرابنفش خورشید بکار رفته در این نوع کامپوزیت‌ها، کیفیت رنگ‌ها پایدار می‌باشند.

 

صفحه‌های کامپوزیتی FRP و کاربردها

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب

مطالب مرتبط

برچسب ها: صفحه‌های کامپوزیتی FRP و کاربردها.ورق‌های کامپوزیتی, FRP Sheet, کامپوزیت, چاپ تصاویر و آرم شرکت‌ها, تولید صفحه‌های کامپوزیتی