استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع -  karanesh.com جامع ترین سایت کسب و کار ایران - بلامانع است.

  • فرآوری پوست خشکبار پتانسیلی قدرتمند برای ایجاد کسب و کاری پرسود

فرآوری پوست خشکبار پتانسیلی قدرتمند برای ایجاد کسب و کاری پرسود

 

امروزه در اکثر صنایع مساله بازیافت پسماندها مورد توجه خاص قرار گرفته است. صنایع تبدیلی دیگر مانند گذشته پسماندها را جزء ضایعات به حساب نمی‌آورند و سعی می‌کنند با فرآوری آنها، ارزش افزوده بیشتری برای صنایع خود ایجاد نمایند و همچنین به محیط زیست آسیب کمتری برسانند. یکی از پسماندهایی که اخیرا در کشور ما به شکل محدود مورد توجه قرار گرفته است مساله پسماندهای حاصل از پوست کنی، فرآوری و بسته بندی خشکبار است. پوست پسته، گردو، بادام، فندوق، هسته خرما و هسته زردآلو که حالت چوب مانند دارند به عنوان مواد اولیه در صنعت تولید خوراک دام یا صنایع حفاری همچنین در صنایع تولید کاغذ، مقوا، MDF، نئوپان، فیبر، کف‌پوش و لمینیت و تولید کربن خالص به عنوان مواد اولیه برای صنایع دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین با کمی مطالعه و تحقیق در این رابطه، می‌توان کسب و کاری پرسود راه‌اندازی نمود.

فرآوری پوست خشکبار

یکی از ساده‌ترین را‌ه‌های فرآوری پوست خشکبار آسیاب کردن و تبدیل آنها به پودر است. با خرید یک دستگاه آسیاب مناسب جهت انجام این کار می توان پودر بدست آمده را به شکل ماده اولیه سایر صنایع از قبیل تولید خوارک دام وطیور، کاغذ، مقوا، MDF، نئوپان، فیبر، کف‌پوش و لمینیت و تولید کربن خالص به فروش رساند. بنابر مطالعات انجام شده قیمت پودر به دست آمده 3 تا 4 برابر قیمت پوست خشکبار است. در صورت نداشتن توان مالی جهت خرید دستگاه آسیاب می‌توان با کارگاه‌‌هایی که دارای این دستگاه‌ها هستند همکاری نموده تا با بستن قرارداد و دریافت مبلغی  این پوست‌ها را آسیاب کرده و پودری شبیه آرد سفید تحویل دهند. نوع دوم فرآوری که در آن نیاز به سرمایه بالاتر و جذب سرمایه گذار است تولید کربن فعال می باشد. کربن فعال ماده‌ای است که برای تصفیه استفاده می‌شود و از آن می‌توان در تصفیه خانه‌های بزرگ آب، صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، صنایع غذایی و دارویی و همچنین پزشکی استفاده کرد. برای تولید هر کیلو کربن فعال به 12 کیلو پوست پسته نیاز است و هم اکنون چین بیشترین صادرات کربن فعال به کشورمان را دارد. متاسفانه در کشور ما بخش زیادی از پوست خشکبار به شکل خام و با قیمت بسیار پایین به دو کشور چین و ترکیه صادر می‌شود. در حالیکه با راه‌اندازی صنایع فرآوری مربوطه، از این پتانسیل قدرتمند برای ایجاد کسب و کاری پرسود به عنوان تولید مواد اولیه برای صنایع مختلف بهره فراوان برد و از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد. از فواید دیگر این صنعت این است که سلولزهای پوست خشکبار می‌تواند جایگزین مناسبی برای چوب درختان و کاهش نیاز به سلولز درختان در صنعت بوده و کمک شایانی به بهبود شرایط زیست‌محیطی و نابودی کمتر جنگلهای کشورمان نماید.

نکات مهم در زمینه نگهداری پوست خشکبار

نگهداری نادرست خشکبار در فضای گرم و مرطوب، باعث آفت‌زدگی و رشد قارچ سمی مانند آفلا توکسین (Afla Toxin) می‌شود، که برخی از انواع آن کشنده است. زیان این قارچ برای سلامت انسان به اندازه‌‌ای است که اتحادیه اروپا مقدار بالاتر از دو میکروگرم قارچ آفلاتوکسین در یک کیلوگرم (دو بخش آفلاتوکسین در یک میلیارد بخش محصول پسته)  پسته را غیر مجاز اعلام کرده و از واردات آن جلوگیری می‌کند. بسته‌بندی نامناسب، نگهداری و انتقال در محیط‌های گرم و مرطوب کیفیت این محصولات با ارزش را کاهش می‌دهد. بنابراین برای جلوگیری از رشد این قارچ‌ها لازم است شرایط نگهداری پوست خشکبار و مخصوصا پودر حاصل از فرآوری آنها، باید استاندارد بوده و انتقال، فرآوری، بسته‌بندی و انبارداری در شرایط دمايی مطلوب و در محیط بهداشتی و عاری از هرگونه رطوبت انجام پذیرد. 

فرآوری پوست خشکبار پتانسیلی قدرتمند برای ایجاد کسب و کاری پرسود

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب

مطالب مرتبط

برچسب ها: فرآوری پوست خشکبار پتانسیلی قدرتمند برای ایجاد کسب و کاری پرسود, فرآوری پوست خشکبار, خرید و فروش پوست خشکبار, ضایعات خشکبار, فرآوری پوست پسته, خرید و فروش پوست پسته, کسب و کار پرسود, قیمت خشکبار