استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع -  karanesh.com جامع ترین سایت کسب و کار ایران - بلامانع است.

  • مزرعه پرورش مرغ ارگانیک

مزرعه پرورش مرغ ارگانیک

 

امروزه بر اثر استفاده از مواد شیمیایی مضر در پرورش دام و طیور، سبب بروز انواع بیماری‌ها در مصرف کنندگان گوشتی و لبنی صنعتی گردیده است. استفاده روزمره از این محصولات، در بروز بسیاری از انواع سرطان‌ها در افراد جامعه نقش اساسی دارد. بنابراین جامعه نیازمند استفاده از فرآورده‌های گوشتی سالم و ارگانیک، جهت حفظ سلامتی اقشار مختلف اجتماع، در سبد غذایی خانواده‌ها می‌باشد. برای شروع مزرعه پرورش مرغ ارگانیک مسائل مختلفی را باید درنظر بگیرید. یکی از مئل مهم این است که بازار هدف شما کجاست؟ و در کدام بخش از صنعت مرغ می‌خواهید وارد شوید؟ در صنعت پرورش مرغ، دو بخش اصلی وجود دارد: بخش اول پرورش جوجه به منظور تولید مرغ تخم‌گذار و وارد شدن به صنعت تولید تخم‌مرغ. بخش دوم پرورش جوجه به منظور تولید مرغ گوشتی و وارد شدن در صنعت تولید فرآورده‌های گوشتی. هر بخشی را که انتخاب می کنید، باید تصمیمات مدیریتی و مالی متناسب با آن را اتخاذ کنید تا کسب و کار مزرعه مرغ خود را سودآوری برسانید.

مراحل کار:

1- برای شروع کار ابتدا باید یک طرح کسب و کار کامل بنویسید و در آن تمام جزئیات کسب و کار را مشخص کنید. تمامی اهداف شامل: میزان تولید، فضای و زمین مورد نیاز، میزان سرمایه اولیه، تعداد نیروی انسانی مورد نیاز، مقدار فروش، بازارهای هدف و... را با تمام جزئیات و بطور کامل بدون چشم پوشی از مسائلی  که به نظر کم اهمیت می‌رسند، مشخص کنید.

2- زمین، سرمایه و تجهیزات مورد نیاز را با توجه به ظرفیت تولیدی که درنظر گرفتید، مشخص کنید. دو روش جهت پرورش مرغ در صنعت وجود دارد: روش اول پروش مرغ داخل سالن‌های سرپوشیده و مجهز به سیستم‌های تهویه مطبوع. روش دوم پرورش مرغ در فضای آزاد. هر کدام از روش‌ها دارای مزایا و معایب خاص خود می‌باشند. در هر صورت پس از مشخص کردن استراتژی خود در استفاده از هر یک از دو روش بیان شده، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز برای تمیز کردن سالن‌ها، انبارهارا تهیه کرده و روش دفع زباله وضایعات را نیز مشخص نمایید.

3- تصمیم بگیرید که جوجه‌ها را به کدام روش می‌خواهید پرورش دهید. در سالن‌های سالن‌های سرپوشیده و مجهز به سیستم‌های تهویه مطبوع و یا پروش مرغ در فضای آزاد. به طور طبیعی روش اول نیاز به سرمایه بسیار بیشتری نسبت به روش دوم دارد اما مزیت نسبی آن این است که بطور مکانیزه و به شکل هوشمند بر تمام جوجه‌ها کنترل دارید و با کاهش خطراتی مانند تغییرات ناگهانی هوا و سرما و گرما،  کنترل انواع بیماری‌ها و... ریسک سرمایه گذاری خود را تا حد زیادی کاهش می‌دهید. مزایا و معایب هر بخش را بسنجید و تکلیف خود را مشخص کنید.

4- تصمیم بگیرید که چه بخش‌هایی از صنعت مرغداری را مایل هستید دنبال کنید. این بخش‌ها شامل: پروش مرغ گوشتی، پرورش مرغ تخم‌گذار و تولید تخم‌مرغ، تولید جوجه یکروزه، کشتارگاه صنعتی و بسته‌بندی مرغ می‌باشند. آیا می‌خواهید در تمام بخش‌ها فعال باشید؟ در کدام بخش‌ها می‌خواهید فعالیت کنید؟ با ارزیابی هر بخش می‌توانید به تصمیم درستی برسید.

5- محصول خود را در یک بازار محلی کوچک به فروش برسانید و نظرات مشتریان خود را جمع‌آوری کنید. ممکن است مشتریان به جوجه‌هایی که در فضای آزاد پروش می‌یابند، تمایل بیشتری نشان دهند. حجم فروش و وسعت بازار شما به میزان توانایی تولید شما بستگی دارد. هر چه وسعت کارتان افزایش یابد دردسر شما نیز افزایش می‌یابد اما در عین حال با زحمت بیشتر، سود بیشتری نصیبتان خواهد شد.

6- خود را به مشتریان بالقوه و مصرف کنندگان معرفی کنید. ساده‌ترین روش تبلیغ همان تبلیغات دهان به دهان است. برای مشتریان خود احترام قائل شوید و به آنها حق انتخاب بیشتری بدهید، آنها را راهنمایی کنید تا انتخاب بهتری داشته باشند. آنها خود محصول شما را تبلیغ می‌کنند. اگر درمقیاس بزرگ تمایل به فروش دارید از روش‌های نوین تبلیغ مانند راه‌اندازی وب‌سایت، تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی و... استفاده کنید.

7- تمامی سوابق کاری خود را ثبت کنید. مرتب و هر روزه حساب‌های مالی خود را رسیدگی کنید. این موضوع به شما کمک می‌کند تا روند رشد یا افت کاری خود را تحت نظر داشته باشید و به منابع سود و زیان خود کاملا آگاه باشید و تصمیم‌های مطمئن‌تری در کسب و کار خود اتخاذ نمایید.

8-  سعی کنید شرایطی فراهم کنید تمامی مراحل رشد جوجه‌ها، مطابق قوانین بهداشتی محصولات ارگانیک انجام شود. بهتر است در کنار پرورش مرغ، پرندگان دیگر مانند: اردک، بلدرچین، کبک و... نیز پرورش داده شوند. این تنوع محصول به توسعه کسب و کار شما کمک زیادی می‌نماید.

 

منبع: سایت wikihow

مزرعه پرورش مرغ ارگانیک

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب

مطالب مرتبط

برچسب ها: مزرعه پرورش مرغ ارگانیک, پرورش مرغ ارگانیک, مرغ ارگانیک, پرورش دام و طیور, تولید مرغ ارگانیک, تولید گوشت ارگانیک, مرغ محلی, حیوانات اهلی