استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع -  karanesh.com جامع ترین سایت کسب و کار ایران - بلامانع است.

  • پرورش زالو در خانه

راه و روش پرورش زالو...

چگونه محل پرورش و اصلاح نژاد زالو را در مقیاس کوچک در خانه راه اندازی کنیم؟

اگر شما در فکر ایجاد یک مزرعه پرورش زالو که قادر به  تکثیر و پرورش آن باشید و آنچه که باید انجام دهید تا محیط زیست آنها را تا حد امکان به حالت طبیعی نزدیک کنید پس این آموزش برای شما ضروری است.

و حالا شروع کنید:

با یک ظرف پلاستیکی می توانید محل زندگی زالوها را ایجاد نمایید . برای دیدن اتفاقات درون ظرف بهتر است که ظرف از نوع شفاف باشد و نیز از قرار دادن هر چیز جامد و کدر درون ظرف خودداری کنید چرا که باید تمام محتویات ظرف قابل دیدن باشد.

از تهیه هرگونه ظرف وتجهیزات کدر برای پرورش زالو خودداری کنید. ظرف باید دارای درب باشد حتما باید درب ظرف بسته باشد چرا زالو ها استاد فرار کردن هستند و از کوچک ترین سوراخ راهی برای فرار پیدا می کنند.همچنین شما به مقداری پارچه کتان مانند یک روسری یا مانند آن نیاز دارید بنابراین با پوشاندن سر ظرف با پارچه و محکم کردن آن با لاستیک می توانید از فرار زالو ها جلوگیری کنید.

در ادامه نحوه ایجاد بستر برای پرورش زالو شرح داده خواهد شد.

در این مرحله شما نیاز به خزه دارید شما می توانید خزه ها را از گل فروشی ها یا جنگل تهیه کنید.

زالو ها را می توانید در ظرف های شیشه ای نگه داری کنید که در این حالت برای تکثیر مناسب نیست و فقط برای پرورش مناسب خواهد بود. زالو ها بسیار بسیار پر جنب و جوش هستند.برای دریافت نور بیشتر می توانید آنها را کنار پنجره قرار دهید برای شروع به کار با حدود 30 زالو آغاز کنید.

 

چگونه زالو پرورش دهیم؟

زالو نوعی کرم است که از مواد آلی تغذیه می کند. البته زالو به نوشیدن خون معروف است ولی بسیاری از زالو ها می توانند از بافت مرده بی مهرگان هم تغذیه کنند.آنها تا زمانی که کاملا سیر شوند خود به خود رها می کنند . برخی از زالو ها را برای استفاده پزشکی و درمان لخته ها خون استفاده  می کنند.که به این مورد هیرودوتراپی(hirudotherapy) گفته می شود.این موجودات به نام زالو های هیموفاجیک(hemophagic) نام دارند که برای استفاده های دارویی و پزشکی نگهداری شده و پرورش داده می شوند.

 

گام اول:

زالو های سالم و مورد تایید مصارف پزشکی استفاده کنید،و در یک دوره حد اقل 2 ساله قبل از پرورش نزد خود نگه داریدآنها برای رسیدن به بلوغ جنسی به 2 تا 3 سال زمان نیاز دارند.

گام دوم:

زالو ها را هر 20 روز تغذیه کنید. خون کله پاچه گاو بهترین منبع تغذیه زالو ها هستند.

گام سوم:

زالوها را قبل از شروع پرورش به صورت جداگانه و در حدود 100 سی سی آب قرار دهید.

گام چهارم:

زالو ها را به صورت جفت در یک ظرف یا استخر کم عمق یا آکواریم با 1 لیتر آب با لایه ای از خزه در پایین به طوری که سطح خزه شیب دار باشد و یک سمت آن درون آب و سمت دیگر در بیرون آب باشد.آب باید کاملا از کلر عاری شود (dechlorinated) قرار دهید . بهترین دمای آب بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. در مورد جنسیت زالوها نگران نباشید آنها دو جنسه هستند.

گام پنجم:

اجازه دهید که زالو ها به مدت 30 روز با هم باشند و به طور کامل مقاربت جنسی کنند. و مشاهده می کنید که آنها برای خود بالاتر از خط آب و روی خزه ها پیله می بافند.این اتفاق می تواند تا تولید زالو های بچه از 1 تا 9 ماه زمان لازم داشته باشد و این بستگی به زمانی که زالو های مادر چه موقع اسپرم را دریافت کرده اند دارد. زالو های بالغ معمولا بین 1 تا 5 پیله تولید می کنند که هر پیله می تواند تا 30 عدد زالو تولید کند ولی به طور معمول این تعداد 15عدد برای هر پیله است.

گام شش:

برای 3 تا 5 هفته برای شکستن پیله ها صبر کنید. وزن زالوها زمان خروج از پیله بین 12/0 تا 18/0 گرم می باشد و برای رشد کامل و مصارف دارویی به 2 سال زمان نیازدارد.

این کار می تواند در محیط داخل خانه یا فضا های بدون استفاده منزل انجام شود با توجه به نیاز زیاد بازار و گرایش افراد جامعه به سمت طب سنتی این شغل می تواند با درآمد بالای خود به عنوان شغل دائم به حساب آید . در مقیاس کارگاهی بسیار کوچک از هزینه حدود 5 میلیون تومان شروع نی شود که در پایان دوره حدود 15 میلیون تومان برگشت سرمایه داشته باشد که مبلغ فوق برای تجهیز فضا و خرید یخچال و قفسه بندی ها و ظرف ها می باشند.

منبع این مطلب

پرورش زالو در خانه

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب

مطالب مرتبط